پدافند غیر عامل شرق استان کرمان، با تمرکز بر مبارزه با سوسک سر خرطومی حنایی، جلسهای را در فرمانداری بم برگزار کرد. این جلسه، از حضور فرمانداران، مدیران جهاد کشاورزی پنج شهرستان شرقی استان، کریمی رییس پدافند غیر عامل استان کرمان، ناظمی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی و رئیس اتاق بازرگانی بم، مشکلف خبر است.
ManagerInterface جهاد کشاورزی بم، سازشمع معقول، اشاره کرد که شهرستان بم از مرداد امسال با آفت سوسک سرخرطومی حنایی مواجه شده است. او استدلال کرد که پایش باغات، اولویت جهاد کشاورزی است، اما همکاری سایر نهادها را ضروری میداند و از پلیس راهور و راهنمایی رانندگی، درخواست کرد که از انتقال پاجوشهای آلوده در ورودی شهرستان جلوگیری کنند. در ادامه، معقول افزود که تعداد ۱۱ درخت آلوده شناسایی شده است و ۲ درخت به طور کامل امها شدهاند.
مدیر جهاد کشاورزی نرماشیر، قهری، توضیح داد که این آفت از سال ۱۴۰۰ از یک روستا شروع شده و اکنون تعدادی از روستاهای بخش نرماشیر، تحت تأثیر سوسک سرخرطومی حنایی هستند. او افزود که این آفت بسیار خطرناک است و حدود ۸۲۵ هزار درخت پایش شدهاند. از این تعداد، ۱۵۲ درخت آلوده و ۲ درخت امها شدهاند. Additionally، بیش از ۴۰۰ تله در باغات انجام شده است، اما حشره در حال فعالیت است و در طرح مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی نیاز به خودرو است.
فرماندار شهرستان فهرج، در این جلسه، گفت که در ۸۵۰ هکتار از باغات شهرستان فهرج، پایش برای آفت سوسک سر خرطومی حنایی انجام شده است و حدود ۱۸۱ هزار درخت شناسایی شدهاند.
رییس حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان، ناظمی، نیاز به اعتبار ۵ ساله برای مبارزه با آفت سوسک سر خرطونی حنایی در استان کرمان را برشمرده است. او نیز خاطرنشان کرد که بیش از ۸ میلیون درخت وجود دارد و باید سالانه ۲ مرتبه پالایش شوند. ناظمی به کشاورزان توصیه کرد که برای انتقال پاجوش توجه بیشتری داشته باشند، زیرا این آفت با انتقال پاجوش انتقال پیدا میکند و کشاورزان نباید در تابستان باغات خود را حرس کنند.
رییس اتاق بازرگانی بم، بدرآبادی، خواستار آگاهسازی کشاورزان برای مبارزه با این آفت شد و افزود که کلینیکهای بخش خصوصی باید فعالتر شوند. او خاطرنشان کرد که مبارزه با این آفت، همت بخش خصوصی و خود کشاورز را میطلبد و اگر مبارزه با این آفت انجام نشود، در آینده شاهد طغیان این آفت خواهیم بود.
فرماندار نرماشیر، طبسی، هم اکنون گفت که وجود این آفت و سوسک سر خرطومی حنایی، بحران در حوزه شرق استان کرمان است. او ابراز داشت که این آفت میتواند کل نخلستانهای شرق استان کرمان را آلوده کند. طبسی افزود که با کمبود اعتبار نمیتوان با این آفت مبارزه کرد و نیاز به امکانات و تجهیزات لازم است. او نیز خواستار راهاندازی و فعالیت مجدد مرکز تحقیقات کشاورزی نرماشیر شد.
فرماندار بم، برزنگ، هفته پدافند غیر عامل را تبریک گفت و اشاره کرد که ۴ تیم پایش در حال پایش باغات نخل خرما در بم هستند. او خاطرنشان کرد که این آفت غیرقابل پیشبینی است و برای مبارزه با سوسک سر خرطومی حنایی دولت کمک میکند.
رییس پدافند غیر عامل استان کرمان، کریمی، در این جلسه، گفت که از نظر بعد ساختاری و مدیریتی، پیشرفت خوبی حاصل شده است. او سپس تصریح کرد که رسالت پدافند غیر عامل، کشف تهدیدها و سوسک سر خرطومی حنایی، از آن جمله است. کریمی با اشاره به ضرورت همکاری دانشگاهها، گفت که باید تحقیقات بیشتر انجام شود و دانشگاهها به کمک ما بیایند. او همچنین افزود که اصل موضوع سر خرطومی یک سرطان است که به درخت خرما افتاده و هیچ درمانی ندارد. کریمی اذعان کرد که همه باید دست به دست هم بدیم و با این آفت مبارزه کنیم. او همچنین تصریح کرد که برای مبارزه با افت سوسک سر خرطومی حنایی، ۲۰ میلیارد تومان اعتبار از طرف پدافند غیرعامل کشور برای استان کرمان تخصیص پیدا کرده است.
درنهایت، مانور خودرویی پدافند غیرعامل، مبارزه با سوسک سر خرطومی حنایی در بم برگزار شد.