به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسئولیت هایی که بنیاد شهید و امور ایثارگران بنا بر تصمیم دولت، نسبت به جامعه ایثارگران بر عهده دارد تأمین مخارج تحصیل در دوره های عالی و دانشگاهی است. مسئولیتی که در ماده 66 قانون جامع ایثارگران صراحتا آورده شده است. 

اما تعدادی از دانشجویان ایثارگر که در پردیس های دانشگاهی در حال تحصیل هستند در گفت و گو با این خبرگزاری ضمن گلایه از بنیاد شهید مبنی بر عدم پرداخت ریالی از شهریه آنها، خواستار اجرای صحیح قانون شدند. 

حق شناس جانباز 40 درصد شیمیایی و محصل در دانشگاه های پردیس در گفت و گو با خبرنگار حماسه و مقاومت تسنیم گفت: اگر چه طبق قانون بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است شهریه ما را مطابق آنچه در دانشگاه آزاد پرداخت می کند، تقبل کند اما پس از گذشت چند ترم ریالی از این کمک هزینه پرداخت نشده است و ما باید هزینه های گزاف هر ترم را خودمان از جیب پرداخت کنیم. در دیوان عدالت هم شکایت کردیم که منتظر پاسخ آنها هستیم.»

مختاری فرزند شهید دفاع مقدس که در پردیس دانشگاهی دیگری مشغول تحصیل است در تماس با خبرگزاری تسنیم می گوید:  من 100 درصد مبلغ شهریه را خودم پرداخت می کنم و دیگر دوستانم هم که فرزند شهید هستند همین شرایط را دارند. در حالی که قانون می گوید: اندازه سطح تسهیلات شهریه دانشگاه آزاد را باید بنیاد شهید پرداخت کند و مابقی بر عهده خود دانشجوی ایثارگر است. اما به خاطر بخشنامه داخلی بنیاد شهید ما از این حق قانونی خود محرومیم. به دانشگاه که می رویم می‌گویند بخشنامه داخلی بنیاد است که بنا بر تصمیم رییس بنیاد شهید،  شهریه پردیس بین الملل را 100 در صد از دانشجو بگیرید به جز رشته پزشکی. خیلی پیگیری کردم ببینم چطور اعمال قانون کردند. می گویند به خاطر اینکه بنیاد بگوید ما در صرف هزینه ها با توجه به کمبود بودجه، صرفه جویی کردیم از شانس شما پردیس را انتخاب کردند. البته تعدادی از دانشجوها به مجلس هم شکایت کردند اما دانشگاه می گوید مهم برای ما نامه بنیاد شهید است. » 

این گلایه ها که تنها بخشی از آن در گزارش منتشر شده در حالی مطرح می شود که مجتبی مدرس زاده معاون آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در 25 مهر 1402 اعلام کرد: «ما طبق آیین نامه‌ها موظفیم که شهریه پردیس بین الملل دانشگاه‌ها را براساس سقف شهریه دانشگاه آزاد پرداخت کنیم لذا بنیاد نرخی بیشتر از شهریه دانشگاه آزاد را تقبل نمی‌کند. همچنین ما نمی‌توانیم شهریه دانشجو‌ها را به دانشگاه‌ها پرداخت کنیم لذا نهایتا مبلغ شهریه ها به سازمان‌های مرکزی پرداخت می شود.» 

گفتنی است بنا بر آیین نامه اجرایی تبصره ماده 66 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بنیاد اینطور در خصوص شهریه دانشجویان ایثارگر آمده است: ماده 1. در این آیین‌‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند: الف- دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی: موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی، پیام نور، شبانه دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و هر دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی شهریه‌بگیر ایرانی مستقر در داخل کشور مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

ب- مشمولین: دانشجویان شاهد و ایثارگر شامل: همسر و فرزندان شهدا، جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنها، آزادگان و همسر و فرزندان آنان که در یکی از مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند.

ماده 2. دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی موظفند با رعایت مفاد این آیین‌نامه در هر نیمسال تحصیلی نسبت به ثبت‌نام و اخذ امتحانات مشمولین بدون دریافت وجه اقدام کنند. بنیاد موظف است نسبت به تأمین و پرداخت (100 درصد) هزینه شهریه تحصیلی کلیه مشمولین در وجه دانشگاه‌ها و موسسات مذکور اقدام کند.

تبصره. دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ملزم به انجام و حل و فصل تعاملات مالی بین خود و بنیاد در حدود خدمات قابل ارایه در این آیین‌نامه هستند. به گونه‌ای که در هیچ یک از مراحل و فرآیند تحصیل شامل ثبت نام، اخذ امتحانات، فارغ‌التحصیلی و دریافت گواهی و مدرک تحصیلی مانعی برای دانشجو ایجاد نشود.»

انتهای پیام/

 

source

توسط nastoor.ir